Takács: A Szent Koronának semmiféle közjogi szerepe sincs

2007.09.07. 10:44

Az SZDSZ üdvözli, hogy a kormány felül akarja vizsgálni a rendőr-, határőr- és katonatisztek avatási szertartásán alkalmazott jelképeket és külsőségeket, köztük a Szent Korona másolatának megjelenését – közölte a liberális párt frakcióvezető-helyettese csütörtökön.

Gusztos Péter közleményében felidézte: két héttel ezelőtt írásbeli kérdéssel fordult Gyurcsány Ferenc kormányfőhöz, akitől többek között arra kért választ, hogy bír-e bármilyen közjogi funkcióval a Szent Korona, és mi indokolja, hogy másolata a rendőr-, határőr- és katonatisztek esküjénél is jelen van, valamint összeegyeztethető-e ez a gyakorlat a miniszterelnök által sokszor hangoztatott, és a kormányprogramban is hangsúlyosan megjelenő köztársasági eszmével.

Mint írta, az igazságügyi és rendészeti miniszter szerdai válaszlevelében megerősítette az SZDSZ álláspontját, hogy a Szent Koronának semmiféle közjogi szerepe nincs. Takács Albert egyúttal arról is biztosította a liberálisokat, hogy elutasít minden olyan értelmezést és törekvést, amely az eskütételt a „Szent Koronára való esküvésnek" tekinti.

Folytatás: MNO

Címkék: gusztos liberalizáció magyarellenesség nemzetgyalázás | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://rosszhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr27159450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.

RSS etető

Nem felejtünk!

Ide gyűjtünk minden magyarellenes rossz hírt, kérjük olvasóinkat, forrás megjelölésével küldjenek nekünk ilyeneket.